• Illustratie van Brenda

  Brenda

  Brenda is een alleenstaande moeder van 2 dochters en een transzoon, FTM. Het hele gezin is biseksueel, dus een echt regenbooggezin. Zij studeert HBO Bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en wil uiteindelijk als professional aan de slag in de LHBTI+ zorg. Mede door de vele gesprekken en ervaringen met vrienden, familie en kennissen die behoren tot de community voelde zij zich steeds meer geroepen om zich actief hiervoor in te zetten.

  In vrijwilligerswerk bij Queercare zag zij een kans om dit te realiseren. Een luisterend oor bieden, ervaringen uitwisselen of gewoon een goed gesprek kunnen al een heel verschil maken. Mensen het gevoel geven dat ze er wel degelijk toe doen en mogen zijn wie ze zijn staan hoog in het vaandel bij haar.

 • Illustratie van Ian

  Ian

  Ian werkt in het dagelijks leven als psycholoog. Hij is gestart bij QueerCare omdat hij graag meer wil betekenen voor onze community en omdat hij het belangrijk vindt dat er een platform bestaat waar men een luisterend oor kan vinden bij ‘roze’ ondersteuners. Hij zou graag zien dat de zorg toegankelijker wordt, zodat iedereen open en veilig met vraagstukken geholpen kan worden!  

 • Illustratie van Yvo

  Yvo

  Yvo werkt tijdens het dagelijkse leven als huisarts. Met enkele mensen heeft hij Queercare opgestart omdat er weinig aandacht is voor LHBTI+ gerelateerde zorg. Op deze manier hoopt hij de zorg toegankelijker en inclusiever te maken zodat iedereen op een juiste manier geholpen kan worden.

 • Illustratie van Jeff

  Jeff

  In het dagelijks leven is Jeff financieel adviseur, soms geluksregisseur, waarmee hij probeert mensen gelukkig te maken en ze de informatie te geven om keuzes te maken. Dit kan alleen door goed te luisteren. Daarnaast is hij erg begaan met zijn medemens. Hij is sociaal en maakt makkelijk contact. Wat hij denkt dat vaak mist, is iemand die oprecht luistert als je een gesprek hebt. Dit is wat hij belangrijk vindt, oprechte interesse. Hij hoopt dit  te bieden voor iedereen die een luisterend oor nodig heeft.

 • Illustratie van Jasper

  Jasper

  Jasper is 21 jaar en tweedejaars gezondheidswetenschappen student. Als ervaringsdeskundige merkte hij dat de roze zorg niet altijd goed verloopt en daarom heeft hij zich aangesloten bij Queercare.

 • Illustratie van Irina

  Irina

  Irina is 33 jaar oud en woont samen met haar hond en kat in Maastricht.
  Ze komt oorspronkelijk niet uit Limburg maar na ruim 10 jaar hier te wonen kan ze dit met zekerheid haar thuis noemen. In het verleden was zij actief voor COC Friesland en gaf daar voorlichting op middelbare scholen en ondersteunde ze het kantoorteam. Na het beëindigen van een lange relatie heeft ze geen moment nagedacht en zich aangemeld bij Queercare
  Ze. is werkzaam bij de gemeente Valkenburg aan de Geul. Daarvoor heeft ze jaren gewerkt bij diverse gemeenten in Zuid Limburg en ervaring opgedaan in de evenementenbeveiliging.
  Zij hoopt mensen op een zo laagdrempelig mogelijke manier een stukje verder te helpen.

 • Illustratie van Mik

  Mik

  Mik is sinds 2019 vrijwilliger bij COC Limburg en geeft voorlichting op middelbare scholen. Hier merkt hij dat jongeren af en toe worstelen met hun gevoelens, genderidentiteit en seksuele geaardheid. Dit is de belangrijkste reden om zich aan te sluiten bij Queercare, hij wil een luisterend oor bieden aan iedereen. 

 • Illustratie van Maikel

  Maikel

  Maikel werkt in het dagelijks leven voor een groot internationaal fashion bedrijf. Voor Queercare levert hij voornamelijk content aan voor het zorgloket en beheert hij de social media kanalen. Hij vindt dat de zorg in Nederland toegankelijker en inclusiever hoort te zijn en hoopt dat Queercare hieraan kan bijdragen.

 • Illustratie van Jaime

  Jaime

  Jamie is een 22 jarige sociaal werker student die zich al langer inzet voor de zorg en de LHBTI gemeenschap, zo is hen al langer actief als een buddy en in de verslavingszorg en als stagaire bij het COC. Jaime hoopt zich ook bij Queer Care in te kunnen zetten met hen kennis en kunde om zo mensen op een goede manier verder te kunnen helpen.

Chatten met één van onze ambassadeurs?