Liefde

Liefde, Love, Amor: er worden ontelbare boeken, films en liedjes over geschreven. Het is een onderwerp wat bijna elk levend wezen bezig houdt. Maar wat is liefde en wanneer voelt iets goed? Liefde is een van de meest extreme gevoelens die we kunnen voelen waarbij het onze emotie en onze handelingen behoorlijk beïnvloed. Ben je verliefd (inclusief de bijpassende roze bril) dan doe je ineens dingen die je normaal nooit deed omdat je iemand gelukkig wilt maken. Maar heb je liefdesverdriet dan kan zelfs ademhalen zwaar aanvoelen. Belangrijk is om te weten dat deze gevoelens stabiliseren. Als je langer met iemand bent dan wordt verliefdheid houden van en na een gebroken hart komt er altijd weer iets moois op je pad. Misschien niet vandaag of morgen, maar het komt. Mocht je hierover willen praten, dan ben je altijd welkom bij ons op de chat.

Liefde kan in vele vormen voorkomen, bijvoorbeeld voor je ouders, je vrienden of je partner of partners. Liefde wordt vaak geromantiseerd. Je moet zogenaamd die ene zielsverwant vinden waar je de rest van je leven gelukkig mee bent. Maar zo zit het leven vaak niet in elkaar. Je kunt liefde voelen voor meerder mensen en op verschillende manieren. Gevoelens kunnen overgaan en dan kun je zoeken naar iets nieuws. Dat is niet gek en zeker niet onnatuurlijk!

In het dierenrijk komt het vaak voor dat er meerdere partners zijn. Monogamie kan dan ook moeilijk zijn. Gevoel kun je immers niet zomaar uitschakelen en als je het probeert wordt het vaak alleen maar moeilijker, maar je kunt wel eerlijk communiceren met je partner of partners. Leg uit wat je voelt en wat je ermee wilt doen. Zo kun je begrip kweken voor een bepaalde situatie en als je partner of partners een andere mening hebben, dan heb je de keus of je hier wel of geen rekening mee gaat houden. Liefde komt, gaat en komt ook zeker weer terug!

Niet gevonden wat je zoekt?

Vraag het één van onze ambassadeurs via de chat!