Seks en Seksualiteit

Je seksuele voorkeur en seksualiteit is geen vast gegeven. Gevoelens kunnen veranderen en ervaringen kunnen je inzichten aanpassen. Je leert steeds weer over jezelf en je eigen lichaam. De een vindt dit allemaal heel leuk, terwijl de ander er erg onzeker van wordt. Sommigen vinden het prettig om een label op hun seksualiteit te plakken, terwijl anderen dat juist niet willen. 

Er worden tegenwoordig steeds meer ‘hokjes’ gecreëerd waarbij steeds meer mensen aansluiten. Er zijn steeds meer letters in het LHBTI+ spectrum en gelukkig wordt dit steeds normaler gevonden. Van aseksueel tot panseksueel en alles er tussen in. Alles is goed en mag er zijn. Hierdoor ontstaat wel mogelijk weer een druk om jezelf te identificeren tot een van de hokjes.
Dit is absoluut niet nodig! Als je je fijn voelt om je binnen een bepaald spectrum te identificeren en dat makkelijker voor jezelf is, dan is dat goed. Maar het is niet nodig om jezelf te beperken tot een bepaalde groep. Je mening kan immers veranderen en het is belangrijk dat je jezelf hiermee niet in de weg staat door jezelf een bepaalde stempel te geven. Je merkt vanzelf wat je wel of niet fijn vindt en waar je gevoel naar toe gaat. Waar wordt jij gelukkig van? Je kunt hier gerust eens met ons over praten!

Wil je over je eigen gevoelens of ervaringen praten? Open de chat

Niet gevonden wat je zoekt?

Vraag het één van onze ambassadeurs via de chat!