Transitie

Wanneer je je eigen genderidentiteit ontrafeld hebt komt de vraag van transitie al snel naar boven. Wil je enkel een sociale transitie? Wil je hormonen of chirurgie? Welke stappen wil je maken en hoe? In dit kopje proberen we je een inleiding te geven over wat de mogelijkheden zijn en welke vragen je zou kunnen stellen om jezelf duidelijkheid hierin te geven.

 

 

Transitie van man naar vrouw

Als transgender vrouw staan er veel verwachtingen voor je. Hoe ga je om met een sociale transitie? Wil je hormonen? Waar en hoe moet je ze nemen? En hoe begin je überhaupt?  Mensen zijn er in alle soorten en maten en er is geen stereotype waar je naar moet streven. Het doel is om je comfortabel met jezelf te voelen. Voor een sociale transitie kun je stapjes zetten om make-up te leren met tutorials. Eens kijken naar laser haar verwijdering, een meer feminiene of non binaire kledingstijl aanschaffen of beginnen met tucken. Sommigen kiezen voor een gelijdelijke overgang en anderen willen juist een snelle transitie doorstaan.

Een hormoonbehandeling behoort ook tot de opties. Als je nog onder de 16 bent zal je puberteitsremmers krijgen. Wanneer je ouder bent zal je testosteron-remmers en oestrogeen krijgen. Simpelweg zal je de hormonen van een cisgender vrouw krijgen waardoor je lichaam zich gaat aanpassen. 

Houd er rekening mee dat het gemiddeld rond 3 tot 6 maanden voordat de effecten van hormonen te zien zijn. Deze effecten zijn onder andere vet herdistributie, borstgroei, verdunning van lichaamshaar en een zachtere huid. Iets dat jammer genoeg niet terug te draaien is met hormonen, tenzij je puberteitsremmers hebt gehad, is de diepte van je stem. Hiervoor zal je een logopedist moeten zoeken of zelf moeten beginnen met stemtraining.

 

Niet gevonden wat je zoekt?

Vraag het één van onze ambassadeurs via de chat!