Vriendschap

Vriendschap lijkt tegenwoordig ook opnieuw uitgevonden te worden. Er zijn vele verschillende soorten vriendschappen. De vage bekende die je een social media vriend noemt, omdat jullie elkaar met een druk op de knop hebben geaccepteerd als vriend, die je wellicht jaarlijks een felicitatie stuurt tot je beste vriend die alles van je weet.
Maar er zijn ook vriendschappen waar het niet alleen zuiver platonisch is. De ‘friend with benefits’ of vaste buddy is hier een voorbeeld van. Een goede vriendschap wordt hiermee uitgebreid met een stukje seksuele ervaring, waarbij vertrouwen en veiligheid een basis vormen. De seks is fijn en zonder rompslomp, je geniet er beiden van en kunt daarna ook een goed gesprek hebben met elkaar. Het zijn intieme vormen van vriendschap.
Daarnaast zijn er ook vriendschappen die niet tot seks komen, maar waar wel een intiemere relatie mee is. Zo kan er gekozen worden om samen te gaan wonen om de lasten van het leven samen te delen en elkaar gezelschap te houden.
Een verdergaande vorm is de poly-amoreuze relatie waarbij meerdere personen in een relatie zitten. Dit kan deels seksueel zijn en deels vriendschappelijk. Ook hoeft niet iedereen in de relatie dezelfde relatie tot elkaar te hebben. Het is gebaseerd op een vergaand niveau van vertrouwen, waarbij openheid en eerlijkheid de basis vormt.

Niet gevonden wat je zoekt?

Vraag het één van onze ambassadeurs via de chat!