• Dating

  Dating kan tegenwoordig op veel verschillende manieren. Dating vindt steeds meer online plaats, maar er zijn ook nog voldoende offline mogelijkheden in Limburg. Het is vooral belangrijk dat je het leuk vindt en dat het veilig is. Hieronder volgen enkele tips om te daten.

 • Discriminatie

  Iedereen heeft recht op gelijke behandeling, maar helaas is discriminatie nog altijd merkbaar in het dagelijks leven. 

 • Gender

  Sinds de jaren 50 van de vorige eeuw wordt er al onderscheid gemaakt tussen het biologische geslacht (ben je lichamelijk een man of een vrouw) en het psychologische geslacht (het gevoel man of vrouw te zijn). Jaren later spreken we liever over genderidentiteit en zien we steeds meer verschillende vormen.

 • Intimiteit

  Intimiteit kan op verschillende manieren uitgelegd worden.  Vaak staat het synoniem aan seks, maar intimiteit is meer. Het staat voor verbondenheid met elkaar en op welke manier dan ook. Hoewel een behoefte aan intimiteit een universeel verschijnsel lijkt, zijn er grote verschillen in de aard en omvang van intimiteit tussen maatschappijen.

 • Liefde

  Liefde, Love, Amor, er worden ontelbare boeken, films en liedjes over geschreven. Het is een onderwerp wat elk levend wezen bijna bezig houdt. Maar wat is liefde en wanneer voelt iets goed?

 • PrEP

  Een condoom is een effectief middel om SOA’s te voorkomen. Soms is het lastig om een condoom te gebruiken, soms wordt het gewoon vergeten. Sommige mannen voelen zich nog niet veilig ondanks het gebruik van een condoom.
  Sinds enkele. jaren bestaat dan ook de mogelijkheid om PreP te gebruiken.

 • Seks en drugs

  Chemsex is als je seks hebt terwijl je drugs hebt gebruikt. Sommige mensen gebruiken drugs tijdens seks omdat het lekkerder voelt, omdat ze langer door kunnen gaan, of omdat ze bijvoorbeeld moeite hebben met hard worden of blijven. Er zijn veel verschillende middelen die mensen gebruiken tijdens de seks, en verschillende manieren om die middelen te gebruiken.

 • Seks en seksualiteit

  Je seksuele voorkeur en seksualiteit is geen vast gegeven. Gevoelens kunnen veranderen en ervaringen kunnen je inzichten aanpassen. Je leert steeds weer over jezelf en je eigen lichaam. De een vindt dit allemaal heel leuk, terwijl de ander er erg onzeker van wordt. Sommigen vinden het prettig om een label op hun seksualiteit te plakken, terwijl anderen dat juist niet willen. 

 • SOA’s

  SOA’s oftewel Seksueel Overdraagbare Aandoeningen komen voor bij iedereen die seks heeft. SOA’s zijn vervelend, maar zijn goed te voorkomen. Belangrijk is om seks te hebben met verstand.

 • Transitie

  Wanneer je uiteindelijk besluit je geslacht aan te passen aan jouw genderidentiteit kun je heel wat zaken beslissen. Wil je hormonen gaan gebruiken die passen bij jouw passende geslacht, wil je een operatie of is dat allemaal niet nodig.

 • Uit de kast komen

  Uit de kast komen’ of ‘coming out’ betekent dat je iemand openlijk verteld over je seksuele of genderidentiteit. Maar hoe doe je dat?

  Op die vraag bestaat geen goed of fout antwoord. Je hebt zelf de controle over je coming out, jij bepaalt óf, wanneer en hoe je het aan iemand vertelt.

 • Vriendschap

  Vriendschap lijkt tegenwoordig ook opnieuw uitgevonden te worden. Er zijn vele verschillende soorten vriendschappen. De vage bekende die je een social media vriend noemt, omdat jullie elkaar met een druk op de knop hebben geaccepteerd als vriend, die je wellicht jaarlijks een felicitatie stuurt tot je beste vriend die alles van je weet.

In ons zorgloket niet gevonden wat je zoekt?

Vraag het één van onze ambassadeurs via de chat!