Dating

Dating kan tegenwoordig op veel verschillende manieren. Dating vindt steeds meer online plaats, maar er zijn ook nog voldoende offline mogelijkheden in Limburg. Het is vooral belangrijk dat je het leuk vindt en dat het veilig is. Hieronder volgen enkele tips om te daten.

Offline daten

20 jaar geleden was het vrij normaal om potentiële partners tegen te komen in het cafe of tijdens een feestje. Dit kan nog steeds, maar de mogelijkheden om mensen te ontmoeten zijn wel minder geworden. Maastricht had bijvoorbeeld ooit 8 gay-cafe’s, maar de laatste jaren slechts 1 officieel gay-cafe en 1 open-minded cafe. De behoefte om aparte doelgroep-cafe’s of feesten te hebben is afgenomen door onder andere de digitalisering van onze maatschappij.
Uiteindelijk ga je toch afspreken met je online-date en dan is het verstandig dit te doen op een neutrale plek. Zoals eerder genoemd weet je nog niet met wie je aan het chatten bent geweest en dan is het verstandig dit te doen op een plek waar andere mensen zijn zoals in een cafe of in de buitenlucht op een wat drukkere plek. Komen de verwachtingen overeen dan kunnen jullie samen besluiten wat jullie willen doen.
Echter zijn er ook apps die specifiek gericht zijn op seks-dates. Het is verstandig om mensen in te lichten als je ergens heengaat. Je hoeft natuurlijk niet te zeggen wat je gaat doen, maar wel dat je iets gaat doen. Je zou ook met je date buiten kunnen afspreken en als de verwachtingen overeenkomen zouden jullie samen naar een plekje kunnen gaan.

Als het misgaat

Vaker komt het voor dat er geen match is en dan is het goed dit snel aan te geven. Zo schep je geen wederzijdse verwachtingen. Soms wil iemand met je daten terwijl jij hele andere plannen hebt. Sommige personen willen bijvoorbeeld zo snel mogelijk seks terwijl anderen juist alleen maar een drankje willen drinken of elkaar echt willen leren kennen.

Wanneer de verwachtingen verschillend zijn kun je dit goed aangeven, maar sommige personen zijn hier niet van gediend. Er kunnen dreigende situaties ontstaan en op een drukke plek kun je dan hulp zoeken.
Gaat het toch mis tijdens bijvoorbeeld een seks-date of word je bedreigd of gechanteerd? Je kunt dan contact leggen met bijvoorbeeld de politie. Roze in Blauw is de afdeling van de politie die gericht is op LHBTI’s en kan je helpen. Ook het centrum voor seksueel geweld kan je helpen.

Heb je andere vragen of wil je gewoon met ons praten over dit onderwerp? Open dan de Chat!

Niet gevonden wat je zoekt?

Vraag het één van onze ambassadeurs via de chat!